Blogopmaak

Kapsel als je kaal wordt

Welk kapsel kies jij als je kaal wordt?

Kale mannen en een kapsel? Kan dat?

Wat kost de kapper?

Voor de een is het een probleem, de ander heeft geen moeite met de acceptatie: kaal worden. Veel van de eigen reactie op het kaal of kaler worden, hangt af van de situatie waarin dit gebeurt. Mensen die op een natuurlijke wijze en op latere leeftijd wat kaler worden, zullen dit eerder kunnen zien als een natuurlijk proces. Dit kan anders zijn voor mensen die kaler of kaal worden door erfelijkheid, stress, een ziekte, haarbreuk door foute haarbehandeling of als gevolg van een behandeling van een ziekte. Kortom, wanneer je naar de kapper gaat voor advies over welk kapsel als je kaal wordt, telt ook de oorzaak van het haarverlies mee.


Afspraak maken

Kaal of ultrakort voor heren 

Als het gaat om kapsels voor mannen met haaruitval of halfkaalheid, wordt er vaak gekozen voor een ultrakorte look of complete kaalheid door de hoofdhuid te scheren. In dat laatste geval, hebben we als kappers nog maar weinig werk te verrichten. Dit is anders wanneer je kiest voor een ultrakorte look. Bijvoorbeeld een 3 millimeter kapsel of een kapsel waarbij de zijpartijen 1 of 2 millimeter kort zijn en aan de bovenpartij enige millimeters langer gehouden worden. Bij een ultrakort kapsel is het zaak dit mooi bij te houden. Een ultrakort kapsel bij mannen die kaler worden kan erg stoer en aantrekkelijk staan.


Heb je als man last van dunner wordend haar, en weet je niet wat je nog met je vertrouwde kapsel kan? Kom dan langs in onze kapsalon in Den Haag voor advies en een look die bij je past.


Maak een afspraak

Een kapsel als je kaal wordt door ziekte, hormonale schommelingen of medicijnen

Gezondheidsproblemen, zoals stress, slechte voeding, ziekten en medicijnen kunnen haarbreuk, haarverlies en dunner wordend haar veroorzaken, ongeacht de leeftijd. Je haar verliezen door ziekte, hormonale schommelingen of medicijnen heeft op de meeste mensen grote impact. Het is een uitdaging die vaak gepaard gaat met emoties en onzekerheid. Gelukkig kan een ervaren kapper een waardevolle steun zijn tijdens deze periode van verandering.


De kappers uit ons team zijn ook gespecialiseerd in het omgaan met ongewenst haarverlies door ziekte, medicijnen of een reactie op een slechte haarbehandeling. Samen bekijken we hoe we je kunnen helpen bij het aanpassen van een nieuw kapsel dat bij de situatie, de oorzaak en je wensen past. Ook kunnen we je helpen met advies over verzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor kwetsbaar haar. Een kappersbezoek aan Esmee Sawyer Hairstudio, juist wanneer je problemen ondervindt met haaruitval, kan je helpen op weg naar een oplossing of passend kapsel.


kosten kapper

Tips voor een kapsel als je kaal wordt bij het ouder worden

De meeste mensen krijgen dunner, kwetsbaarder haar bij het ouder worden. De oorzaken zijn heel natuurlijk en hebben te maken met veroudering van haarzakjes, vermindering van de haargroeicyclus en afname van keratineproductie wat een belangrijke bouwstof voor gezond haar is. Ook spelen hormonale veranderingen bij het ouder worden een rol. Voor een langer gezond en mooi haar is het belangrijk om bij het ouder worden de haarverzorgingsproducten aan te passen en te kiezen voor gebruik van natuurlijke producten. Dit is voor elk haartype goed, maar zeker voor het haar en de hoofdhuid bij het ouder worden.


Kapsels die passen bij dunner wordend haar

Wanneer het haar dunner wordt zijn er altijd nog veel mogelijkheden en stylingstechnieken voor een kapsel dat er geweldig uitziet.


Over het algemeen zijn korte kapsels erg geschikt. Een kort gesneden, geknipte of geschoren kapsel kan helpen om dunner wordend haar er voller uit te laten zien. Kies bijvoorbeeld voor een pixie-cut, een bob of een asymmetrisch kapsel. Deze stijlen kunnen volume toevoegen en de aandacht afleiden van dunner haar. Ook een kapsel met laagjes geeft dunner haar body. De lagen zorgen voor beweging en helpen om de illusie van voller haar te creëren. Ook krullen en golven kunnen het haar op natuurlijke wijze volumineuzer maken. Het opsteken het haar in een updo kan hetzelfde effect hebben.


BOOK

Alles voor een ultrakorte look 

Voor heren of dames die houden van een pittige look staan kapsel met kortgeschoren zijkanten en wat meer lengte bovenop mooi. Vrouwen die heel bewust voor een ultrakorte look kiezen, doen dat met vol zelfvertrouwen, omdat ze een fashion statement willen maken. Wil je het niet te kort? Ook de juiste stylingproducten en technieken kunnen ervoor zorgen dat je haar dat beetje extra krijgt, waardoor dunner wordend haar er op-en-top verzorgd uitziet. Wanneer je Esmee Sawyer Hairstudio bezoekt, bekend als de dames- en herenkapper in Den Haag, geven we, naast een gave look, ook alle stylings- en verzorgingstips die je nodig hebt om met trots het kapsel te dragen dat op dit moment goed bij je past.


BOOK

Deel deze pagina:



Kapper voor ouderen
door Rini Petersen 29 apr., 2024
Zoekt u een goede kapper voor ouderen? Een kapsalon met hairstylisten, kleurspecialisten of een ‘gewoon goede kapper’ die begrijpt dat u bij het ouder worden andere eisen stelt aan uw kapper en kapsel? Hairstudio Esmee Sawyers is een moderne kapper voor alle leeftijden.
Professionele kapper
door Rini Petersen 29 mrt., 2024
Professionele kapper voor een geweldig kapsel? Waaraan herken je een goede kapper? 4 handige tips voordat je een kapper kiest. Ons team van ervaren stylisten begrijpt hoe belangrijk je haar voor je uitstraling is en zet zich volledig in om jou die tevreden glimlach te bieden zodra je onze salon verlaat.
Hoe kies je de juiste kapper voor jouw haartype
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Hoe kies je de juiste kapper voor jouw haartype? Ieder haartype vraagt om een specifieke behandeling. Zoek je een krullenkapper? Heb je dunner wordend haar of wil je een kapper die ook kleurspecialist is? Zo weet je of je goed zit bij de kapper van je keus voor je volgende kappersbezoek.
Goedkoopste kapper den haag
door Rini Petersen 23 jan., 2024
Op zoek naar de goedkoopste kapper van Den Haag? Met of zonder afspraak? Wanneer je wilt besparen op kapperskosten, kies je een goedkope kapster. Daarom bieden wij onze klanten 100% waar voor hun geld. We zijn niet de goedkoopste kapper in Den Haag: wél een waar je helemaal tevreden de deur uitloopt.
Wat kost de kapper?
door Rini Petersen 29 nov., 2023
Wat kost de kapper? Bekijk hier de prijslijst van Esmee Sawyer Hairstudio. Al onze kappersprijzen op de prijslijst zijn vanaf prijzen. Wat een kappersbezoek aan onze salon u kost kan wisselen door bijvoorbeeld de haarlengte of extra’s als gebruik van stylingproducten. Bekijk hier de kosten op een rijtje.
De beste kleurtechnieken voor uw haar volgens kappers
door Rini Petersen 29 sep., 2023
Dit zijn de beste kleurtechnieken voor haar volgens kappers. Blonderen, high-light, low-lights, uitgroei bijwerken van kleuren, van licht naar donker haar? Dit zijn de beste kapperstechnieken om je haar professioneel te laten verven bij de kapper. Laat je voor de beste techniek adviseren door onze professionele haarkleur specialisten.
Kapper Engels
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Kapper Engels: zoek je een Engels sprekende kapper in Den Haag of scheveningen? Looking for an English speaking hairdresser in The Hague Scheveningen? Kleurspecialist & all-round Haircut specialist en haarstyliste Esmee Sawyer, native engelse kapster met een wereldwijde ervaring.
Kapper voor dun haar
door Rini Petersen 31 jul., 2023
Kapper voor dun haar. Zoek je een goede kapper voor dunner haar in Scheveningen? Natuurlijk helpen wij je ook graag wanneer je dun haar hebt en dit als een probleem ervaart. We weten met de juiste knip/snijtechnieken, kapsels en producten het beste uit jouw dunne haar te halen.
Bixie haircut
door Rini Petersen 27 mrt., 2023
De bixie haircut is enorme haartrend die je nu overal te zien. De bixie lijkt op een bob, maar is nonchalanter. Ze past bij vrouwen van elke leeftijd en is geschikt voor veel haartypen. Zin om de bixie uit te proberen? Maak een afspraak voor bij Esmee Sawyer, trendy kapsalon en Bixie specialist voor hem en haar in Scheveningen.
Blond haar
door Rini Petersen 03 mrt., 2023
Hoe verzorg je blond haar? Met deze tips behoud je het wow-effect van direct na je kappersbezoek. Of je nu van nature een blondine bent, of gekozen hebt voor een oplichtende behandeling als highlights, lowlights, een balayage of face framing, blond haar vraagt om en speciale verzorging.
Meer posts
Share by: