Blogopmaak

Blond haar

Hoe verzorg je blond haar het beste?

Blond haar en verzorging.

blond haar

Haarverzorging voor natuurlijke blondines

Hoe verzorg je blond haar nu het best? Of je nu van nature een blondine bent, of gekozen hebt voor een oplichtende behandeling als highlights, lowlights, een balayage of face framing, blond haar vraagt om en speciale verzorging. De juiste zorg na je kappersbezoek is daarom des te belangrijker.


Ben je een natural blonde blond? Dan behoor je tot een minderheid van de mensen. Slechts 5% van de volwassen mensen heeft deze prachtige haarkleur van nature. Wanneer je als kind blond haar had, verandert dit met de loop van de jaren vaak toch naar een donkerder kleur. Een behandeling bij de kapper kan hier natuurlijk verandering in brengen.


Ook wanneer je jouw blonde lokken te danken hebt aan Moeder Natuur, hebben blondines een zachte haarverzorging nodig. Blond haar heeft minder pigment dan haren die donkerder zijn. Dit maakt blond haar kwetsbaarder voor UV-straling. Om die reden heb je ook een kans eerder grijs te worden. Blonde haren zijn ook nog eens fijner en hebben een dunnere structuur dan donkere haren. 


Afspraak maken

Blond hair routine voor gezonde blonde lokken 

Om natuurlijk blond haar glanzend en gezond te houden, kun je het best je haren behandelen als geverfd blond haar. Kies voor natuurlijke haarverzorgingsproducten. Gebruik altijd een hitte bescherming wanneer je je haar met warmte in model brengt. Op mooie dagen kiezen voor een UV-bescherming is niet alleen voor je huid, maar ook voor je blonde haren een goed idee. Borstel je haar met een goede borstel, maar gebruik een kam als je haar nat is. Wrijf je haar na een wasbeurt niet droog, maar wikkel het in een handdoek. Laat je haar eerst een tijdje aan de lucht drogen voordat je het föhnt. Dit scheelt een hoop warmte die je haar kan beschadigen. 


Maak een afspraak
  • haartoner

    blond haar

    Uitgroei highlight 

    Uitgroei highlight

Hoe verzorg je geblondeerd haar? 

Witblond, asblond, warm blond, honingblond, platinablond, er zijn heel veel verschillende nuances om uit te kiezen wanneer je je haar blond wilt laten kleuren. Na de behandeling heeft je geblondeerd haar langere tijd een speciale verzorging nodig. Met de juiste verzorging blijft je opgelichte haren gezond, glanzend en valt het soepel in model.  



Professionele verzorgingsproducten van de kapper

Van bruin naar blond of van donkerblond naar lichtblond: ook bij de beste kapper, met de beste producten wordt tijdens het blonderen de beschermende laag rondom je haren opengebroken om kleurpigmenten te kunnen verwijderen. De open structuur maakt het haar vocht verliest, dat het minder glanst en kwetsbaarder is. Blond haar heeft baat bij een zachte verzorging die je lokken van vocht voorziet en de structuur versterkt.



Vind je het lastig wanneer kappers tijdens de behandeling over verzorgingsproducten beginnen? Het best neem je de goede raad toch aan. De kapper weet namelijk precies wat je haar nodig heeft, en werkt met professionele producten. Deze hebben een hoge dosering ingrediënten die je haar voeden, maar milde ingrediënten om je haar te reinigen zonder sulfaten, parabenen en siliconen.


Glans in je blonde haar 

Blond haar, natuurlijk of geverfd, verliest na verloop van tijd glans. Dit komt doordat natuurlijke haren dunner en kwetsbaarder zijn. Ook geverfde lokken zijn kwetsbaar. Hoewel blond er superzomers uitziet, is de zomer niet de beste tijd voor geblondeerd haar. Bescherm je haar goed wanneer je de zon in gaat of gaat zwemmen. UV-licht droogt haar uit en kan het later verkleuren. Zout zeewater of chloor uit het zwembad doet dit ook. Chloor droogt elke haar type uit, maar is voor blondines nog verraderlijker. Dit komt doordat chloor koper bevat. Koper zorgt ervoor dat blonde lokken en koel-blonde tinten een groene kleur kunnen krijgen. Zout water in combinatie met zonlicht laat geblondeerde halen uitdrogen. Je haar bevochtigen en een goede leave-in conditioner aanbrengen beschermt je haar tegen zon, zout en chloor.



BOOK

Zo verzorg je koel blond haar en grijs haar met highlights

Violet of blauwe kleurpigmenten zijn een match made in heaven met koel blond en grijs haar met highlights. Ze zorgen ervoor dat je haar geen gele of koperkleurige gloed krijgt. De pigmenten hechten zich rondom het haar en was je met elke wasbeurt een beetje meer uit. Je hoeft het dus niet bij elke wasbeurt toe te passen.


Heb je zin in een mooie blonde kleur in je haar nu je weet hoe je blond haar moet verzorgen voor om het wow-effect uit de salon te behouden? Het team van Esmee Sawyer helpt je graag bij het maken van de juiste kleur en techniek. Je kunt bij ons terecht voor het blonderen van je haar, een balayage, highlights, babylights, of voor face-framing voor blonde highlights rondom je gezicht.


Maak een afspraak

Deel deze pagina:



Kapper voor ouderen
door Rini Petersen 29 apr., 2024
Zoekt u een goede kapper voor ouderen? Een kapsalon met hairstylisten, kleurspecialisten of een ‘gewoon goede kapper’ die begrijpt dat u bij het ouder worden andere eisen stelt aan uw kapper en kapsel? Hairstudio Esmee Sawyers is een moderne kapper voor alle leeftijden.
Professionele kapper
door Rini Petersen 29 mrt., 2024
Professionele kapper voor een geweldig kapsel? Waaraan herken je een goede kapper? 4 handige tips voordat je een kapper kiest. Ons team van ervaren stylisten begrijpt hoe belangrijk je haar voor je uitstraling is en zet zich volledig in om jou die tevreden glimlach te bieden zodra je onze salon verlaat.
Hoe kies je de juiste kapper voor jouw haartype
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Hoe kies je de juiste kapper voor jouw haartype? Ieder haartype vraagt om een specifieke behandeling. Zoek je een krullenkapper? Heb je dunner wordend haar of wil je een kapper die ook kleurspecialist is? Zo weet je of je goed zit bij de kapper van je keus voor je volgende kappersbezoek.
Goedkoopste kapper den haag
door Rini Petersen 23 jan., 2024
Op zoek naar de goedkoopste kapper van Den Haag? Met of zonder afspraak? Wanneer je wilt besparen op kapperskosten, kies je een goedkope kapster. Daarom bieden wij onze klanten 100% waar voor hun geld. We zijn niet de goedkoopste kapper in Den Haag: wél een waar je helemaal tevreden de deur uitloopt.
Kapsel als je kaal wordt
door Rini Petersen 03 jan., 2024
Welk kapsel als je kaal wordt? De hoofdhuid kan haar verliezen door haarbreuk als gevolg van stress, door een ziekte, medicijngebruik of op natuurlijke wijze door het ouder worden. Wanneer het haar dunner wordt zijn er altijd nog veel mogelijkheden en stylingstechnieken die je kunt kiezen. Korte kapsels en volume zijn erg geschikt als je kaler wordt.
Wat kost de kapper?
door Rini Petersen 29 nov., 2023
Wat kost de kapper? Bekijk hier de prijslijst van Esmee Sawyer Hairstudio. Al onze kappersprijzen op de prijslijst zijn vanaf prijzen. Wat een kappersbezoek aan onze salon u kost kan wisselen door bijvoorbeeld de haarlengte of extra’s als gebruik van stylingproducten. Bekijk hier de kosten op een rijtje.
De beste kleurtechnieken voor uw haar volgens kappers
door Rini Petersen 29 sep., 2023
Dit zijn de beste kleurtechnieken voor haar volgens kappers. Blonderen, high-light, low-lights, uitgroei bijwerken van kleuren, van licht naar donker haar? Dit zijn de beste kapperstechnieken om je haar professioneel te laten verven bij de kapper. Laat je voor de beste techniek adviseren door onze professionele haarkleur specialisten.
Kapper Engels
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Kapper Engels: zoek je een Engels sprekende kapper in Den Haag of scheveningen? Looking for an English speaking hairdresser in The Hague Scheveningen? Kleurspecialist & all-round Haircut specialist en haarstyliste Esmee Sawyer, native engelse kapster met een wereldwijde ervaring.
Kapper voor dun haar
door Rini Petersen 31 jul., 2023
Kapper voor dun haar. Zoek je een goede kapper voor dunner haar in Scheveningen? Natuurlijk helpen wij je ook graag wanneer je dun haar hebt en dit als een probleem ervaart. We weten met de juiste knip/snijtechnieken, kapsels en producten het beste uit jouw dunne haar te halen.
Bixie haircut
door Rini Petersen 27 mrt., 2023
De bixie haircut is enorme haartrend die je nu overal te zien. De bixie lijkt op een bob, maar is nonchalanter. Ze past bij vrouwen van elke leeftijd en is geschikt voor veel haartypen. Zin om de bixie uit te proberen? Maak een afspraak voor bij Esmee Sawyer, trendy kapsalon en Bixie specialist voor hem en haar in Scheveningen.
Meer posts
Share by: